Nyheder

14. april

Maddie fik den 4. april 7 fine hvalpe, 4 tæver og 3 hanner. De passes godt og ligger i et roligt hjørne af stuen, så vi kan holde godt øje med dem og de kan følge med i lydene i huset, fra radio, de andre hunde osv.

Vi har 2 gule tæver og 1 sort han, som vi skal have fundet gode og aktive familier til – så send gerne et tip videre til dem I kender, tak 🙂

6. februar 2024

Spændende nyt!  Maddie har været på date i det jyske, så vi forventer hvalpe omkring 5-7. april. Hanhunden vi har valgt denne gang er Barrage Della Lontra (DKK05371/2022) fra Kennel Lochiness. “Loki” er en ung hanhund, der viser særdeles gode takter på såvel prøver som jagter, har super sundhed og samtidig er en social og glad labrador – som Maddie selv.

Se mere under Hvalpeplaner 2024

20. december 2023

Så runder vi endnu et travlt år af i Spjellerup. Vi glæder os altid over at høre fra jer, der gennem tiden har fået hvalpe herfra – det er jo det sjove og spændende ved at være opdrættere. Det er jo hunde, der skal ud og fungere såvel på jagter og prøver, som hjemme i familien – så det er altid godt med tilbagemeldinger. Vi har som sædvanlig hvalpeplaner for det kommende år – så skriv eller ring endelig, hvis der snart skal opgraderes på hundeholdet.

God jul og godt nytår!

25. August 2023

Så har flere af de unge hunde været i byen igen. Kuldet fra sidste år var flot repræsenteret ved DRKs Uhm, hvor der var hele 3 med fra Rosie/Iago-kuldet fra sidste år. Det var en svær start for mange på den første del af dagen, så Søren Peter og Miranda kom til post 3, mens Kim og Derby måtte takke af på post 5.

Mikkel og Cassio kom gennem alle 5 poster og var med til finalen og fik dermed bestået UHM. Stort tillykke! Mikkel skal også afsted på RJK’s Unghundemesterskab den 27. august, så vi krydser fingre igen denne weekend.

Spjellerups Miranda har i øvrigt også allerede fået 1. præmie på Begynder B-prøve på vildt.

Dette kuld tilbageviser virkelig ammestuehistorien om, at man ikke kan lave samme kombination 2 gange med succes 🙂

19. August 

Fin dag på Brahetrolleborg Game Fair på Fyn, hvor såvel Spjellerups Aaron som Spjellerups Lagertha Ninja fik Excellent på Debutanttesten.

24. Juni

Spjellerups Misty Morning  og Lise har været på Bornholm og der fået Excellent på Debutanttest.

Spjellerups Derby og Kim fik på samme prøve en 5. Vinder i Beginner WT.

Bent og Spjellerups Penny Lane kom gennem en svær vinderklasse som en ud af kun 4 hunde.

1. juni

Så kom Spjellerups Aaron af sted til Brugsprøve. Det gik fint, så nu står sommeren på lange linjer og svømmeture.

Det er også dejligt at høre fra flere af de andre fra samme kuld, som også allerede har brugsprøven i hus:

Spjellerups Derby (Brugsprøve + Debutanttest + 4. Vinder på Beginner WT)

Spjellerups Miranda (Brugsprøve, Debutanttest og Excellent på Beginner Test)

Spjellerups Speed (Brugsprøve)

Spjellerups Viola (Brugsprøve)

Spjellerups Cassio (Brugsprøve og Debutanttest)

Spjellerups Montano (bestået lydighedsprøve)

Spjellerups Viola (Brugsprøve)

1. Maj 2023

Så er alle 9 hvalpe flyttet hjemmefra til deres nye familier. Det er blevet 9 skønne personligheder, som vi glæder os over at have afsat til gode og aktive hjem.

Vi glæder os til at følge Spjellerups Willow (foto), som skulle helt til Finland.

5. april 2023

Hvalpene er nu 4 uger og trives fortsat inde i stuehuset hos os – men der er gang i dem, så om få dage flytter de altså i egen lejlighed.

Vi har fortsat et par fine hanner, som leder efter deres kommende jagt/træningskammerat.

18. marts 

Så er der 9 fine hvalpe i kassen. Maddie leverede 5 tæver og 4 hanner den 5. marts, så de er klar til at flytte hjemmefra den 30. april!

Der er stadig et par flotte gyldne hanner tilbage, som kommer til at ligne deres far (se opslag længere nede med foto af Autumnwillow Kestrel).

6. Januar 2023 – Godt Nytår

Der er amoriner i luften!

 Maddie har været på besøg hos Autumnwillow Kestrel, aka “Fergus”, så vi håber på fine hvalpe i starten af marts.

Fergus er en rigtig glad og social hund, som samarbejder godt med sin fører, Kim Sørensen, som især bruger ham meget på walk-up jagter. Vi har bemærket, at han har den samme “ro i hovedet” som Maddie – og så er han jo også en flot fyr at se på!


1. November:Bjoljahns Maddie har fået udmærkelse på RJK’s Åben Klasse Markprøve  

 

17. Oktober: 

Spjellerups Iago er testet fri for Stargardt (retinal degeneration)

5. Oktober:

Michael og Rosie var på RJK’s vinderklasse på Gavnø og Rosie gjorde bare sit bedste. Så det blev til en 1.Vinder-placering og en meget flot (og stor) pokal, som nu er til låns det næste år. Pokalen er en vandrepokal fra DK FTCH Glenbriar Bonnie.

 

Lørdag den 27. august:

Maddie har igen gjort det rigtig flot!

Ikke alene bestod hun RJKs Åbenklasse på Valdemarskilde i første forsøg, hun blev også bedste hund.

 29. maj: Apporteringsprøve i RJK

Michael og Maddie har bestået Apporteringsprøven i RJK.

2022

30. april: Fine prøveresultater af Spjellerup-afkom

På DRKs officielle WT i Sorø blev Jette og Spjellerups Emma Hamilton 2.Vinder med hele 115 point af 120. 

Michael og Bjoljahn Maddie var sammen med Lars Mejlby og Seahill High Wind Iago Tamoka taget til prøve hos Swedish Gundog League i Laholm – og det med godt resultat. Michael blev 2.Vinder og Lars 4.Vinder.

Både  Jettes Emma, Michaels Maddie og Lars’ Tamoka er efter Spjellerups Iago.

Michael 2 vinder

7. april: I aftes kom årets kuld i Spjellerup

Vi har ventet spændt på resultatet – og det blev nøjagtig som sidst: Rosie og Iago har leveret 10 fine hvalpe, 5 af hvert køn. Det bliver en hyggelig påskeferie.

27. Marts: Michael og Maddie har været i byen for første gang siden juni 2020 og blev 4WT i Åben klasse på Ødemark Gods.

26. marts: Årets første B-prøve: Susanne og Iago kom godt i gang på Brahetrolleborg, så det resulterede i en placering som 2.Vinder. Kun 2 hunde klarede finaleposten – en lang dirigering over en mørk sø – det var ikke lige noget der var trænet siden sidste sommer. Heldigvis kom Iago i vandet.

12-13. februar: Fin weekend for de unge hunde fra Spjellerup:

Lørdag fik Bent og Spjellerups Penny Lane 1. præmie i åben klasse og Jette med Spjellerups Lady Emma Hamilton samt Tommy med Spjellerups Whisky Mac opnåede 2. præmier.

Søndag var 3 hunde til Brugsprøve i region Sydsjælland og alle 3 bestod: Lise med Spjellerups Misty Morning, Henrik med Spjellerups Nola Ninja og Susanne med Spjellerups Lord Byron.

22.oktober:

Iago var en tur på Bramstrup på Fyn, hvor det blev til enplacering som 2.Vinder med ck. Derudover blev han Guns Choice, efter en flot eftersætning og udredning af en anskudt fasan i skoven.

5. juni: Hold-DM på Ørumgaard ved Vejle

Her opnåede Spjellerups Iago at vinde guld, på en spændende og udfordrende prøve i smukt terræn. Det var en stor oplevelse at være med på region Nordsjællands hold.

9. maj: WT-Vinderklasse Mock Trial på Ravnholt, Fyn

Fantastisk forårsdag på Fyn og en fin men svær prøve. Spjellerups Iago opnåede Udmærkelse og Skovlundgårds English Rose blev 2. Vinder.

2020

17. oktober:

Michael og Rosie gjorde det flot på DRKs Vinder-A prøve på Lidsø. Det var første gang Rosie var på prøve efter at have haft hvalpe, så rigtig fint at blive 4.Vinder med CK i et felt med mange stærke hunde. Desværre betyder corona-restriktionerne, at der ikke bliver flere A-prøver i den kommende tid.

20. juli: Er der noget skønnere end hvalpe?? Rosie og Iago’s hvalpe på 3 uger.

30. juni: Maddie og Michael har været en tur på Lolland, hvor Maddie fik en 1. præmie i Åben klasse. Det betyder, at hun allerede er kvalificeret til Åben A i en alder af 16 måneder.

23. juni: I går leverede Rosie et flot kuld hvalpe. Hele 10 styks blev det til, med 5 af hvert køn. Det bliver en fin sommer, med rigeligt at se til med sådan en flok 🙂

10. juni: Maddie og Michael opnåede i dag deres anden 1.Præmie på B-prøve, så Maddie nu er kvalificeret til åben klasse.

13. maj: 

Bjoljahn Maddie har været på sin første B-prøve og fik en flot 1.Præmie i begynderklasse.

12. Maj: Så er kvalifikationsprøven også i hus for Rosie. Fin bedømmelse på såvel eksteriørdelen som den praktiske del af prøven. Vi venter hvalpe efter Rosie og Spjellerups Iago om 6 uger og vi glæder os til et spændende kuld efter 2 skønne hunde med stor arbejdsglæde og “will to please”.

13. marts: Så fik vi resultaterne på Bjoljahn Maddie: Hofter A, Albuer O og ingen anmærkninger på øjenlysningen. Altid det resultat man håber på og hun tegner også meget lovende i forhold til hendes træningsmæssige egenskaber. Maddie er efter vores egen Spjellerups Iago og Bjoljahn Blaze Moonlight Shadow.

7. marts: Tillykke til Maiken og Spjellerups Lagertha Ninja og Michael med Bjoljahn Maddie med bestået brugsprøve.

6. januar: Årets første A-prøve på Maltrup gik rigtig fint. Iago sluttede som 4.Vinder med CK.

2019 (seneste nyheder først):

7. december: En meget blæsende decemberdag, men det gik godt alligevel:

Spjellerups Iago opnåede udmærkelse på RJKs markprøve Åben klasse og Rosie opnåede udmærkelse på DRKs Vinderklasse på Svenstrup.

 21. November: Iago var af sted på sin første A-prøve i denne sæson, DRKs Vinderklasse på Juellund.

 Iago gjorde det rigtig flot og opnåede en placering som 4. Vinder.

13. oktober: Rosie havde en flot debut på DRK’s Vinderklasse A-prøve på Svenstrup og blev 4. Vinder på dagen. En flot præstation igen fra Rosies side, endda i et meget udfordrende terræn.

8. september: På DRKs markprøve på Svenstrup, opnåede Rosie 1. præmie, Så er Åben A også i hus. Vi er særdeles glade for hendes udvikling og de resultater hun allerede har opnået.

31. august: Michael og Rosie leverede en flot præstation og sluttede som 1.Vinder på Sparresholm, særlig flot når man tænker på, at Rosie kun lige er fyldt 2 år.

Vi er rigtig glade for resultaterne vi har opnået de sidste par weekends 🙂

25. august: Spjellerups Iago sikrede sig i dag sin første 1.Vinder på RJKs WT Vinderklasse på Valdemarskilde. Iago viste igen sin store arbejdsglæde og leverede en flot indsats, særligt de høje temperaturer taget i betragtning – han holder nemlig ikke af varmen.

11. august: Spjellerups Saga af Ask og Ove var i finalen og sluttede som nr. 6 på DRK’s Unghundemesterskab. Stort tillykke til dem begge. Gro og Balder kom helt fra Norge og deltog, men desværre fik gro sendt Balder for tidligt på en af posterne, så det kostede den videre deltagelse.

10. august: Michael og Rosie var på tur til Jylland, hvor det blev til udmærkelse på RJKs Åben klasse WT. Særlig flot præstation, når man tænker på, at det ikke engang er 1 år siden at hun bestod brugsprøven.

Rosie - stor udvikling på kun et år.

11. juli: Hvalpene er nu fordelt, så vi ved hvem der skal flytte hvorhen – og de nye ejere kan godt glæde sig, for det er hvalpe med fantastisk godt sind og stor nysgerrighed. Og allerede om halvanden uge er de klar til at flytte hjemmefra!

Spjellerups Lucky Ninja

Spjellerups Lagertha Ninja

Spjellerups Happy Ninja

Spjellerups Zoey Ninja

Spjellerups Nola Ninja

Spjellerups Wilson Ninja

Spjellerups Master Ninja

26. juni: Hvalpene er nu 1 måned gamle og nyder at komme i gården.

26. maj: Happy har fået 7 hvalpe, 3 sorte tæver, en gul tæve, 2 gule hanner og 1 gul tæve. Alle har det godt.

17. april: Berta har fået 7 fine hvalpe. Alle har det godt og er solgt.

9. april: Så er der flyttet en ny hund ind i Spjellerup. Eller rettere sagt, så er der en hund, der er flyttet hjem igen. Agneta i Sverige kontaktede os i sidste uge, da hun efter mange overvejelser havde besluttet, at hun ikke kunne have Spjellerups Twinkle Castor længere og derfor overvejede at omplacere ham. Vi var straks enige om at han da selvfølgelig måtte tilbage til os, da han var den hanhund fra kuldet, som Michael oprindeligt skulle have beholdt. Han har nu været her i 2 dage og er faldet super godt til, en glad dreng der passer godt ind i resten af flokken. Michael er så småt begyndt med træningen, så det bliver spændende at følge ham den kommende tid. Se Castors side under Hanner.

7. april: Michael og Rosie var på B-prøve i Nordsjælland, hvor Rosie gik en flot prøve og fik endnu en 1. præmie i begynderklasse. Dermed er Rosie nu klar til Åben klasse.

30. marts:

Rosie og Michael har været på officiel WT på Ødemark, hvor Rosie på en svær åbenklasse blev 1.Vinder.

24. marts: Så er Happy blevet parret med Seahill High Wind Ninja, så nu må vi bare vente spændt. Der er dog allerede gode nyheder fra Berta, så der kommer helt sikkert hvalpe til påske.

23. marts: På officiel WT på Bregentved opnåede Spjellerups Lennox at blive 1.Vinder i en svær åben klasse, hvor kun 3 hunde bestod.

Stort tillykke til Gert og Lennox.

Michael og Rosie fik endnu en 1. præmie i begynderklasse, så Rosie nu er klar til åben klasse.

16. marts: Så kom vi i gang med prøvesæsonen – officiel WT i Nordsjælland. Rosie havde sin første prøve og leverede en flot præstation med 95 point og dermed 4. Vinder i begynderklassen. Iago havde debut i vinderklasse og gjorde også en god figur – opnåede 91 point og blev 6.Vinder. God start på sæsonen.

5. marts: Så er der allerede gået 2 uger, siden lille Sea Hill High Wind Iago Fanny flyttede ind i Spjellerup. Et meget charmerende bekendtskab og så ovenikøbet med et super temperament og stor nysgerrighed. Fanny bliver man hurtigt glad for 🙂

15. februar: Berta er blevet parret, så hvalpe forventes omkring påske. Se mere under Hvalpe forår 2019.

Spjellerups Lennox

2018 (seneste nyheder først):

24. december: Dejlig julenyhed. Spjellerups Iago er blevet far til sit første kuld. Den 22 december fødte UHM-2014 DK FTCH Seahill High Wind Mac. Dash 10 flotte hvalpe.

20. december: Lærkeredens Heimdal er blevet far til et fint kuld hos Iben Løvendahl, kennel Skovlundgaard. Mor er Scotsgap Dixie, der også er mor til Rosie.

9. december: Kennel Spjellerup har nu fået et nyt medlem i hundeflokken: Cooper er en smart engelsk springer spaniel, som skal hjælpe til på Tårnholm.

23. november: Susanne og Spjellerups Iago tog turen til Egebjerggaard på Fyn, hvor DRK afholdt markprøve Åben A. Iago gjorde det overbevisende, arbejdede flot gennem hele dagen og opnåede 1. præmie.

27. September: 

A-prøvesæsonen blev indledt med maner af Michael og Heim, der blev 2. Vinder på DRK’s Vinderklasse i Bramming.

15. september: Så er jagtsæsonen i gang. Michael havde Rosie med ude i terrænet en enkelt gang, så hun kunne få et indtryk af hvad fremtiden bringer – det klarede hun rigtig flot!

19. august: Skovlundsgårds English Rose (Rosie) bestod Brugsprøven

17. august: Spjellerups Iago kom flot igennem Åben klasse WT hos RJK og opnåede udmærkelse

12. august: Så fik vi gode nyheder fra DKK. Vores nye og ganske lovende tæve, Rosie, fik A og 0 på hofter og albuer og øjenlysningen var også godkendt. Det er dejligt, at Michael har fundet en ny tæve, som vi er rigtig glade for i Spjellerup. Det tegner godt!

11. august: Heim leverede igen en flot præstation, så endnu en 3. Vinder på RJK’s working test i vinderklasse.

4. august: Michael og Heim blev 3. WT i vinderklassen på Fyn.

17. juni: Spjellerups Iago bestod i dag RJK’s Apporteringsprøve og gjorde det rigtig flot.

12. juni: Spjellerups Iago bestod Kvalifikationsprøven med fine beskrivelser i både den eksteriørmæssige og den praktiske bedømmelse.

26. maj: Spjellerups Iago blev i dag 1.Vinder i Åbenklasse på officiel WT på Kærstrup Gods på Lolland.

22. april: Lærkeredens Heimdal blev i dag 2. Vinder på RJK’s Vinderklasse på Giesegaard.

19. april: Charmerende hvalpe efter Frigg og Ask

7-8. april: På officiel WT på Lolland lørdag blev Iago 2. Vinder og Harry 3. Vinder, så en rigtig fin dag! På B-prøven om søndagen opnåede Iago en flot 1. præmie i Åben klasse.

15. marts: Så kom Friggs hvalpe til verdenen – desværre blev det kun til 3 stykker denne gang. Men nogle ordentlige basser på 450 gram.

17. februar: Fin start på prøvesæsonen: Michael og Heim blev 2. Vinder på Nordsjællands første prøve i 2018 og såvel Master som Oak bestod brugsprøven med max. points. Spjellerups Lennox gjorde det også flot og blev dommerens bedste hund i Begynderklassen.

Spjellerups Lennox, som ligner sin mor Happy i udtryk.

10. + 15. januar: Lærkeredens Frigg er endelig i løbetid, så vi håber på hvalpe medio marts. 2 vellykkede parringer med Lærkeredens Ask skulle gerne bære frugt.

2017 – Året der gik

12. december: Man kan jo ikke planlægge alt, så selv om vi venter og venter, så sker der ingenting. Så det vi troede skulle være et “jule-kuld” bliver altså nu et forårskuld i stedet, da hverken Frigg eller Happy er gået i løbetid endnu. Men to nye kuld er altså på vej…

Her er det Spjellerups Bella Axa af Brim og Spjellerups Benn af Brim der hygger – Benn rejser hjemmefra om et par dage, mens Axa bliver indtil hun er gammel nok til at rejse til Norge.

God jul!

17. oktober 2017:

Lærkeredens Heimdal opnåede på en svær prøve Udmærkelse på RJK’s markprøve, Åben klasse.

30. september: B-prøve på Søholt på Lolland. Iago fik sin anden 1. præmie i begynderklasse og Harry fik en 2. præmie i Åben klasse, men gik faktisk en pæn prøve, så det var et par detaljer der trak. Michael stillede Frigg og Heim i vinder og begge hunde gjorde det rigtig fint på begge poster – desværre lige uden for finalen. Men det skal nok komme.

29. september: Michael og Heim opnåede en 1. Præmie på A-prøve i Åben Klasse på Steensgaard.

24. september: Berta fik i går 10 fine hvalpe. Se mere under “Hvalpe”-fanen.

7. september: Michael og Lærkeredens Heimdal bestod med udmærkelse på RJK’s WT-Åben klasse.

Heim har været i træning her i et par måneder, da Ove (Simonsen fra Kennel Lærkereden) og Heim ikke kunne få samarbejdet til at fungere optimalt.

Derfor er vi også glade for nu at have fået afklaret, at Heim bliver boende hos os i Spjellerup, hvor han er faldet rigtig godt til i flokken og har fået et rigtig godt samarbejde med Michael.

31. august: Det er sikkert og vist: Der er hvalpe på vej og vi glæder os til et nyt kuld fra Berta. Vi tænker de ankommer ca. 24-26. september.

Berta-hvalp, juli 2016

27. august: Michael og Frigg fik udmærkelse på RJK’s vinderklasse-WT på Valdemarsminde.

Lærkeredens Frigg

21. august: Hjemme igen efter en fantastisk weekend i Hønefoss hos Trond og Aase, som havde slået en WT og deres bryllup sammen, til en stor festlig begivenhed. Jeg stillede Harry i AK (Åben Klasse), hvor han fik 91 points ud af 100 og blev 3. Vinder. Det var også rigtig fint at se hele 4 unge hunde fra Bertas kuld fra sidste sommer – dejlige og glade og med en god indstilling til træning, så det glæder vi os meget til at følge.

Mizar, Gemma, Capella og Bellatrix – 4 søskende efter Stonesteady Berta og Searover Twinkle Liquorice.

12. august: Iago fik sin første 1. præmie i begynderklasse på B-prøve, hvor han gjorde det rigtig flot. Også Gert og Iagos bror Lennox fik en meget flot 1. præmie i begynderklassen, så det lover fint for begge brødre. Særligt deres markeringsevne og frit søg fik de megen ros for. Harry leverede også en flot præstation i hans debut i Åben Klasse, hvor han såvel fik en flot 1. præmie som blev bedste hund i Åben Klasse. En rigtig fin dag, så jeg glemte næsten al regnen….

Spjellerups Iago
Harry (Balbirnie Lake)
Og her også med Gert og Spjellerups Lennox.

31. juli: Så har vi fået resultatet for Iago’s HD- og AD-fotografering og det var heldigvis rigtig godt, med A og 0, så nu er den bekymring ryddet af vejen. Iago udvikler sig enormt hurtigt og præsterer rigtig godt, både til træning og på prøver, hvor han er en fornøjelse at have med.

Berta er også blevet parret 2 gange i sidste uge (se under hvalpe), så om 4 uger er der også nyt fra hende.

20. juli: Berta er i løbetid og vil om nogle dage blive parret med Jobeshill Olof (Brimson). Se mere om Brimson på http://www.kennelhegnsager.dk/hunde/brimson

15. juli: Så har Iago og Harry været i byen igen. Der var officielt labrador træf i Vejle. Det blev til en førstepræmie til Harry i åben klasse og en 5. Vinder placering til Iago i begynderklasse. Fin opvarmning til unghundemesterskabet om præcis en måned.

11. juli: For et par uger siden blev vi kontaktet af familien der sidste år købte Spjellerups Fenton. De skulle flytte til Dubai og havde desværre ikke mulighed for at tage Fenton med. Som opdrættere er det for os en selvfølge, at vi naturligvis træder til i en sådan situation og hjælper med at finde en ny familie.

 Fenton er en glad dreng, som hurtigt er faldet godt til i flokken, så det var egentlig bare at gå i gang med træningen også. Her er han også nem at etablere et samarbejde med, på fotoet kan man se ham bringe hans første fugl. Planen er nu at Fenton trænes en tid endnu, hvorefter han sælges som jagthund. Vi har heldigvis allerede fundet en ny ejer, så Fenton får en god fremtid.

 25. juni: Idag har vi sagt pænt farvel til Mac (Balbirnie Magnum), som nu er videresolgt som jagthund. Vi er helt sikre på, at Macs nye ejer nok skal blive rigtig glad for Mac og at deres samarbejde skal blive rigtig godt, når de lige får lært hinanden at kende.

15. juli: Så har Iago og Harry været i byen igen. Der var officielt labrador træf i Vejle. Det blev til en førstepræmie til Harry i åben klasse og en 5. Vinder placering til Iago i begynderklasse. Fin opvarmning til unghundemesterskabet om præcis en måned.

24. juni:  Harry bestod RJK’s Apporteringsprøve – og i første forsøg endda. 

4. Juni: Frigg og Michael blev 1. Vinder på RJK’s Vinderklasse-WT på Holtenholm. En fin, men svær prøve i meget vådt vejr!

27. maj: Fin og veltilrettelagt officiel WT på Lolland-Falster i strålende solskin. Spjellerups Iago blev 4. vinder i begynderklassen på hans første officielle prøve og Lærkeredens Frigg blev 1. vinder i åbenklasse.

17. Maj: Harry og Happy har været på kvalifikationsprøve og begge bestod såvel eksteriørdelen som den praktiske prøve med absolut tilfredsstillende resultat.

13. maj: Harry (Balbirnie Lake) har fået sin 1. præmie på B-prøve i Nordsjælland.

22-23. april: Spjellerups Iago har været på sin første WT og fik 100 points ud af 120. Spjellerups Lennox har været på sin første c-prøve og fik en flot 1. præmie. Flot gået af de to brødre på 11 måneder – det lover rigtig godt.

10-12. april: Træningsseminar med Trond Gjøtterud på Tårnholm. Leif Hernefalk fra Sverige havde Spjellerups Twinkle Castella på 9 måneder med og hun gjorde det ganske flot på hendes første opgave med dummy launcher:

7. december: En meget blæsende decemberdag, men det gik godt alligevel: Spjellerups Iago opnåede udmærkelse på RJKs markprøve Åben klasse og Rosie opnåede udmærkelse på DRKs Vinderklasse på Svenstrup.9. april: Spjellerups Iago og Spjellerups Twinkle Capella bestod begge brugsprøven på Tårnholm. Michael og Happy fik en flot 1. præmie i Åben Klasse.

Leif Hernefalk og Stella & Susanne og Iago
Michael og Happy

2. april: Berta scorer 115 points på WT i Åben Klasse og bliver 2. vinder.

Harry scorer også flotte points, men desværre er der et 0 med på pointkortet, som ellers er 20-19-19-0-20-19. Sådan kan det gå.

26. marts: Harry fik sin anden 1. Præmie på WT begynderklasse. Lillebror Mac (Balbirnie Magnum) gjorde det dog endnu flottere med 108 point af 120 og dermed 3. vinder.

11. januar: Balbirnie Magnum (Mac) har været på sin første prøve og fik en 1. præmie. Balbirnie Lake (Harry) missede en markering – og dermed missede han også 1. præmien – men gjorde det ellers rigtig pænt. Vi glæder os til at komme i gang med prøvesæsonen!

2016 (seneste nyheder først  

5. december: Vi har i samarbejde med Trond Gjøtterud fra Norge planlagt træningsseminarer i efteråret 2017. Vi ser frem til at afholde disse kurser på Tårnholm, hvor vi har rammerne til såvel hunde- som sociale aktiviteter. Trond er en super dygtig instruktør og en flittig gæst på danske markprøver. I første omgang er kurserne udbudt til norske/svenske deltagere via Tronds hjemmeside, men vi arbejder på at udvide, således at der også bliver træningsseminarer for danske deltagere.

19. oktober: Ruth og Ove Simonsen fra Kennel Lærkereden har været forbi med Lærkeredens Ask, så vi har fået frosset sæd ned hos CaniCold. Da kvaliteten af Asks sæd var i top, så bliver det en naturlig parring med Lærkeredens Frigg til næste forår. Vi er sikre på, at kombinationen med Ask vil give hvalpe med stort potentiale for både jagt og prøver på topplan.Asks meritter taler for sig selv, men for blot at nævne de sidste par topresultater, så vandt Ove og Ask Retrievermesterskabet i såvel Danmark som Norge i år. Og det var ikke for første gang….

16. oktober: Så er jagtsæsonen i fuld gang. Har i dag afviklet endnu en A-prøve i DRK-regi, med god hjælp fra vore erfarne hundefolk. Bestemt arbejdsindsatsen værd, når både prøvedeltagere, dommere, skytter og hundefolk har haft en rigtig god dag på Tårnholm.

24. september: Balbirnie Magnum (Mac) har i dag bestået brugsprøven med max point.

17. september: Balbirnie Lake har på sin første oficielle WT fået en 1. præmie.

11. september: Susanne har stillet Balbirnie Lake (Harry) på sin første prøve, en uofficiel B-prøve. Harry gjorde det rigtig godt – så han fik en flot 1. præmie, hvor dommeren tilføjede at det var en meget fin debut.

7.september: Bertas hvalpe er nu 8 uger og en enkelt er allerede flyttet hjemmefra. De andre 7 nyder det gode vejr og alle gåturene rundt på marken.

Spjellerups Twinkle Capella
Spjellerups Twinkle Gemma

3. september:Lidt tidligere end planlagt fik Harry (Balbirnie Lake) sin debut på jagt, da Happy måtte springe over pga løbetid. Det gik rigtig flot – god ro og pæne afleveringer, 6 ænder leveret.

En rigtig god begyndelse på karrieren som jagthund.

15.-16. august: Vi har haft besøg fra Sverige, hvor Thomas og Katarina fra Kennel Kopparhult og Lena fra Kennel Searover kom forbi for at se hvalpene efter Berta og Lakrits. Det blev også til nogle omgange god hundetræning, på stubmarkerne på Tårnholm. Det var noget hundene kunne bruge.

12. juli: I nat fik Stonesteady Berta 8 fine hvalpe. Der kom 4 tæver og 4 hanner og alle har det godt. Første hvalp kom kl. 00.40 og den sidste kl. 04.30.

Se mere på siden Bertas Hvalpe

Alle hvalpe er solgt!

Men kontakt os gerne vedrørende kommende kuld.

3. Juli: På region midtsjællands B-prøve gik det rigtig fint. Balbirnie Happy fik en flot 1. præmie i begynderklasse, så hun nu forhåbentlig når at få en 1. præmie i åbenklasse også, inden A-prøvesæsonen begynder. Lærkeredens Frigg havde debut i vinderklasse på B-prøve og blev 5. bedste hund – altså lige uden for de 4 vinderplacerede. Frigg var især stærk på dirigering og markeringerne, hvor hun scorede 2×19 points.

18. juni: Michael og Lærkeredens Frigg har i dag haft debut på Retrievermesterskabet i Varde – Frigg som den yngste hund ud af de 70 deltagende hunde, med sine kun 2 år og 2 måneder. Alle 5 poster blev gennemført, desværre rakte pointene  ikke til en plads i søndagens finale. Men Frigg kommer igen til næste år, med lidt mere erfaring i bagagen.

Susanne blev hjemme og havde besøg af 3 familier, der alle glæder sig til snart at kunne hente hvalp – der er kun en uge til.

17. juni: Så fik vi Harrys HD – og AD-status på plads også. Det var heldigvis som det skulle være, med A på hofterne og 0 på albuer. Nu skal han blot testes for SD2 og EIC, så vi krydser fingre.

16. juni: Så er det endeligt afklaret: Berta er i dag blevet scannet og hun er drægtig med Searover Twinkle Liquorice. Hvalpe ventes medio juli, så se med under Hvalpe – Kuld på vej Sommer 2016.

Derudover er der endnu en god nyhed, idet testresultaterne for Frigg er kommet og hun er fri for CNM og EIC også, lige som øjenlysningen var uden anmærkninger.

Alle vore 3 avlstæver har således en sundhed helt i top – da alle er A på hofter, 0 på albuer og fri for SD2, EIC, CNM og PRA.

12. juni: På RJK’s prøve i Hvalsø har Frigg i dag bestået Working Test, Åben Klasse med udmærkelse, da hun gjorde det super flot. Fin opvarmning til næste weekend, hvor der er Retrievermesterskab i det jyske.

Searover Twinkle Liquorice

12.-13. maj: Michael er hos Thomas, Katarina og “Lakrits” hos http://www.kopparhult.se/, for at få parret Stonesteady Berta.

Michael fik et meget positivt indtryk af Lakrits, som havde et dejligt roligt temperament og samtidig var en meget venlig og imødekommende hund – altså præcis som en retriever skal være.

Lakrits har en passende størrelse, kraftig og tæt pels, mørke øjne – i det hele taget er han en flot hanhund til Berta.

Så hvis alt går som det skal, så er der et spændende kuld på vej, ca. medio juli.

Se yderligere info om Lakrits under Hvalpe – Sommer 2016

Stonesteady Berta på tur til det svenske

11. maj: Se flere hvalpefotos under “Happys Hvalpe”

6. maj: Hvalpene er nu 8 dage, trives og vokser som de skal.

28. april: Så kom der hvalpe i kassen. Happy leverede i alt 6 stk., 4 hanner og 2 tæver og alle har det godt.

Det er det første kuld for Kennel Spjellerup, så for os er det også en helt særlig dag.

24. april: Michael har været på Kvalifikationsprøve i nordsjælland.

Bestod med både Lærkeredens Frigg og Stonesteady Berta.

17. April: Lærkeredens Frigg fik 1. præmie på WT’en på Bregentved i Åben Klasse.

8. april: Træningsarrangement med Keith Matthews på Tårnholm.

10 engagerede hundeførere og så “The Dog Guru” havde en fin dag.

Vi håber at gentage arrangementet i 2017 – gerne som en hel træningsweekend.

3. april: Officiel WT i region Sydsjælland, hvor Michael stillede for første gang med Happy og Berta.

Happy blev 1.Vinder med 118 points af 120 mulige og Berta fik 102 points.

Balbirnie Lake (Harry) bestod i øvrigt også sin brugsprøve, sammen med Susanne, i region Midtsjælland.

Så dagens indsats så absolut godkendt.

30. marts: Så fik vi scannet Balbirnie Happy og der var heldigvis positivt svar

– så hvalpe ventes omkring 1. maj. Se mere om det kommende kuld under hvalpe.

5. marts: Brugsprøve i region Sydsjælland. Michael var til brugsprøve med såvel Stonesteady Berta som Balbirnie Happy. Begge hunde bestod med 40 points og er klar til forårets prøver.

29. februar: Happy insemineret med INT FTCh Waysgreen Apollo – vi krydser fingre.

31. januar: Så kom kennelmærket i hus – Navnet “Kennel Spjellerups” var sjovt nok ikke taget endnu.

13. januar: Hentede lille Copperbirch Deliah i lufthavnen, hvortil hun havde taget turen sammen med sin søster fra Dublin i fin form.

12. januar: Endnu en ny og lovende tæve flytter ind i Spjellerup, nemlig Stonesteady Berta. Et ubeskrevet blad, men med fine papirer, så det bliver spændende at følge indlæringskurven…

2. januar: Fin start på året, at få lov at hente Balbirnie Happy hos Mette Voigt. Dejlig tæve, som vi allerede har haft en unghund efter.